Læring gennem leg

Baby der leger

Leg er en kilde til uendelig glæde for barnet, og har en kraftfuld indflydelse på deres selvværd og generelle trivsel. Fra de tidlige år af deres liv er leg en afgørende faktor for deres udvikling, da det er her, deres selvbillede og velvære formes. Gennem leg opdager barnet verden omkring sig og engagerer sig i aktiviteter, der styrker deres kognitive, følelsesmæssige, sociale og motoriske udvikling på en sjov måde. Ved at fokusere på de grundlæggende principper for barnets udvikling, kan vi støtte deres unikke behov, interesser og fremme læring gennem legetøj på en måde, der passer til dem og deres individuelle personlighed.

Som forælder vil du ønske det bedste for dit barn, og det inkluderer også valg af legetøj. Børn er unikke individer, der udvikler sig på forskellige måder og engagerer sig i forskellige former for leg, afhængigt af deres udviklingstrin. Fra starten vil dit lille barn være en nysgerrig udforsker og vil udforske sine omgivelser gennem leg alene. Derfor er det afgørende, at du udvælger det rette legetøj, der er sikkert og passer til dit barns alder, evner og interesser. Ved at give dit barn tilgængeligt legetøj, der opfylder deres behov, vil de lege længere og fortsætte med at lære gennem leg.

Børn elsker at bevæge sig og lære om verdenen gennem leg og udforskning, men deres naturlige nysgerrighed kan også bringe bekymring med sig, når det kommer til sikkerheden i deres legetøj. Udvælgelsen, tilgængeligheden og sikkerheden er derfor vigtig i udvælgelsen af legetøj, som støtter barnets udvikling.

Play is essential to development because it contributes to the cognitive, physical, social, and emotional well-being of children and youth.

- Jeffrey Goldstein

RELATEREDE ARTIKLER