En glad baby i badet

Baby Bathing

Babys første bad er for mange forældre en helt magisk stund. Nogle babyer elsker at plaske og lege i badet, mens andre måske ikke er så begejstrede og kan føle sig utrygge. Det er forståeligt, da babys første bad kan være både spændende og overvældende på samme tid. Heldigvis er der hjælp at hente, da der er ting, man selv kan gøre for at skabe en god oplevelse for sin baby.

For at skabe en god oplevelse for din baby, er der adskillige ting, du kan være opmærksom på. Først og fremmest er det vigtigt, at vandet er omkring 37 grader varmt og ikke højere end 38 grader. Udover at have varmt vand er det også vigtigt at sørge for, at rummet er varmt, så din baby ikke får kuldegysninger, når dit barn kommer ud af badet.

En babys hud er meget følsom, og derfor kan den blive irriteret, hvis babyen bades for ofte. En god tommelfingerregel er derfor at bade din baby 1-2 gange om ugen. Den bedste tid på dagen at bade din baby er, når babyen er mæt, glad og udhvilet, da der er større sandsynlighed for, at det første bad bliver en god oplevelse for både dig og din baby, hvis babyen er godt tilpas.

For at gøre oplevelsen så god som muligt, kan brugen af et babybadekar være en god løsning, da det skaber en følelse af tryghed for dit barn at mærke kanterne på badekaret. Du kan med fordel putte et par dråber babyolie i badevandet, da det kan modvirke udtørring af din babys hud.

For at undgå for meget plasken kan man benytte vaskeklude eller en svamp til at skabe en mere rolig oplevelse uden for mange bevægelser og plask. Det er en fordel at vænne sin baby til at få lidt vand i ansigtet fra starten, så det senere hen bliver lettere at vaske babys hår. Dette kan man gøre ved at bruge lidt vand på fingrene eller en klud.

Inkludering af legetøj kan også være en god måde at skabe en god oplevelse for din baby på. På denne måde kan legen integreres i badet, hvilket kan tage barnets opmærksomhed væk fra det ubehagelige ved badet. Dette kan gøres ved at bruge Kidsjoy's "stacking cups", som har små huller i bunden, hvilket gør det let for din baby at lege med og samtidig giver mulighed for, at dit barn kan få lidt vand på sig.

RELATEREDE ARTIKLER