Hvornår kan din baby se farver?

Hvornår kan din baby se farver?

Verden er fyldt med farver, som vi oplever både derhjemme og ude i verden. Som kommende forældre kan man overveje, hvilke farver man ønsker i udstyr, tøj og indretning i forhold til den kommende baby. Men der er også faktorer, der skal tages i betragtning.

Ved fødslen vil din baby kun kunne skelne mellem sort, hvid og røde farver. Dette skyldes, at disse farver har en stor kontrast i forhold til andre farver. Når babyen nærmer sig to måneders alderen, vil din baby begynde at kunne skelne mellem de fleste farver, men det vil først være omkring fire måneders alderen, at hele farvepaletten vil begynde at forme sig. Det er værd at bemærke, at hver baby er unik og vil have sin egen udviklingstakt.

Selvom pastelfarver kan være flotte og passe godt til den danske indretning, kan de desværre være upraktiske i forhold til babylegetøj til den nyfødte. Lyse og pastelfarver er svære for de nyfødte at se, derfor vil kontraster og klare farver fremstå klarest for babyen.

Babyens syn vil fortsat udvikle sig, og afstanden til objekterne og legetøjet vil være vigtig for, at dit spædbarn kan se detaljerne. Når babyen er vågen, kan man placere legetøj omkring eller over barnet, men det er vigtigt, at det ikke er placeret for tæt eller for langt væk. Det vil være optimalt at placere legetøjet omkring to meter fra babyen, så detaljerne kan ses.

Kidsjoys babyboks til babyer i alderen 0-3 måneder tager hensyn til synsudviklingen ved at inkludere to stykker legetøj i sort og hvid, som kan bruges i de første uger af barnets udvikling. Boksen indeholder også kort, der bidrager til udviklingen af barnets synssans.

RELATEREDE ARTIKLER